Achtergrond

Vancoillie.001

aambeeld

Het prille begin

In 1945 werd de bvba Metaalconstructie Vancoillie door Gerard Vancoillie uit de Ieperse polder gestampt. Het bedrijf spitste zich toe op het nazien en herstellen van landbouwmachines. Met André, Jacques en Eric wijzigde de tweede generatie de focus van landbouwmachines naar metaalconstructie van onderdelen en plaatbewerking.

Een nieuwe eigenaar

Op 15 februari 1999 nam Michel Verbrugge de firma Vancoillie over. Michel Verbrugge had zijn deskundigheid al bewezen als bestuurder en productieleider van de nv Verbrugge (Roeselare) en zou nu ook het bedrijf Vancoillie in goede banen leiden. Michel wou het bedrijf, dat ten tijde van de overname 16 werknemers telde, in de toekomst verder uitbouwen en de continuïteit waarborgen.

Tijd voor vernieuwing

De nieuwe eigenaar bracht ook meteen enkele vernieuwingen op de werkvloer teweeg: nieuwe werkmethodes en controlesystemen zorgen voor een efficiëntere werkomgeving. Het succes van deze vernieuwingen ging gepaard met een nieuwe mentaliteit in het bedrijf: continu investeren in organisatie- en productoptimalisatie om een prominente speler op de markt te worden. Door het succes kon de firma nieuwe werknemers in dienst nemen en zich in een gloednieuwe fabriek van 4700m2 vestigen.

IMGP2764In 2009 werd het dak voorzien van zonnepanelen en schakelde het bedrijf voor een deel van de productie over op groene energie.

Steeds groeiend succes

In 2014 koos eigenaar Michel Verbrugge voor een nieuwe bedrijfsnaam: U-Parts. De nieuwe naam is een duidelijk signaal naar de klant dat de onderdelen voor ‘U’ gemaakt worden. Bovendien verwijst de letter ‘U’ naar het Unieke en naar de talrijke Universele toepassingen van de producten. In 2014 werd het bedrijf opnieuw uitgebreid tot 6900 m2 met extra productie-en stockageoppervlakte en nieuwe machines. Samen met onze jonge, dynamische en gedreven medewerkers vormt dit ongetwijfeld een garantie voor de toekomst!!

DSC_0326

Contacteer ons

Stuur ons uw gegevens en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Klik hier

U-PARTS nv Rozendaalstraat 35 • 8900 Ieper • T 057 46 64 82 • F 057 46 78 35 disclaimer